Monday, March 18, 2013

Tetaplah Berjuang

Bismillahirrahmanirrahim...
lama sudah tidakku mencoret sesuatu di laman sesawangku ini yang mungkin sudah dipenuhi sarang labah-labah dek kerna lamanya tidak aku menukilkan kalam nuansa hatiku di sini..huhu..
Semester akhirku di bumi tarbiyah ini memang sangat menduga iman ku..
SIBUK...
Terasa terlalu banyak tugasan yang perlu disiapkan dalam masa yang tinggal beberapa minggu sahaja lagi sebelumku menamatkan pengajian disini..kadang-kadang rasa tak percaya pun ada..dah nak habis rupanya pengajianku di UPSI setelah hampir empat tahun berjuang menuntut ilmu di sini..
itulah hakikat yang perlu ku terima..
walau kadang sukar untukku percaya..huhu

Walau sesibuk mana pun kita..hubungan dengan Allah perlu dipelihara..agar Allah juga akan memelihara kita..tanggungjawab terhadap dakwah dan tarbiyah tetap perlu dilaksanakan walau kadang terasa masa berlalu begitu pantas untuk mengurus waktu sebagai seorang muslim yang belajar dan sebagai seorang daie yang berjuang di jalan Allah..kerna ku pegang dengan janji Allah..

" Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu menolong agama Allah, Nescaya Dia akan menolongmuu dan meneguhkan kedudukanmu" ( 47:7)

~Jagalah Allah..nescaya Allah akan menjagamu...~

Yakinlah..
Pertolongan Allah itu sangat hampir..walau sesukar dan sehebat mana pun ujian yang dihadapi,tetaplah melangkah ke hadapan..kerna Allah kan ada..

panda comel yang sentiasa bersemangat..:)


No comments:

Post a Comment